Sayfalar

21 Kasım 2014 Cuma

Kereviz Salatası


Malzemeler

2 orta boy kereviz
2 havuç
light yoğurt
2 diş sarımsak
mayonez
iri dövülmüş ceviz (isteğe göre)
portakal
tuz

Yapılışı:
  • Kerevizleri ve havuçları soyup rendeliyoruz. Üzerine yoğurt, mayonez, rendelenmiş sarımsak ve tuz ekleyip karıştırıyoruz.
  • Portakalları yıkadıktan sonra halka şeklinde dilimliyoruz ve salatamızı portakal diliminin üzerine bir kaşık koyuyoruz. Dereotu veya maydanozla süslüyoruz.
    Afiyetle :)

16 Kasım 2014 Pazar

Gün Menüsü :)


Okuldan arkadaşlarla toplanmak için yeni bir bahanemiz daha oldu :) Onlarla da "gün" yapmaya karar verdik. Kuralar çekildi aylar belirlendi. Benim kısmetime "Kasım" düştü :) Gelmeleriyle hastalığımı unuttuğum arkadaşlarım iyi ki varlar ;)

Günün Menüsü

mercimekli börek
ıspanaklı börek
zeytinyağlı sarma
portakallı kereviz salatası
tavuklu tel şehriye salatası
kumpir
kıymalı katmer poğaça
havuçlu cevizli tarçınlı kek
damla sakızlı muhallebi
portakallı kurabiye

14 Kasım 2014 Cuma

Kabak Tatlısı

Kendisi en sevdiğim tatlılardan biridir. Hafif olması nedeniyle ailecek tercih sebebimizdir :)

Malzemeler

yarım kilo kabak
yarım çay bardağı su
1,5 çay bardağı şeker

Yapılışı
  • Kabakları dilimleyip geniş bir tencereye diziyoruz. ( Kabağı dilimlemek ve temizlemek uğraştırıcı bir iş olduğundan temizlenmiş ve dilimlenmiş olanları tercih etmekte fayda var :) )
  • Üzerine şekeri döküyoruz ve 1 saat kadar bekletiyoruz.  Daha sonra suyu ekleyerek kısık ateşte pişiriyoruz.
  • Kabaklar yumuşadıktan sonra ocağı kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
    Afiyetle...

12 Kasım 2014 Çarşamba

Kağıt Kebabı


Bu aralar iş yoğunluğundan yeni şeyler denemeye pek fırsat bulamıyorum. Ama bugün işten gelince Fidan'ın çokça methettiği kağıt kebabını denemeye karar verdim. Sonuç oldukça güzel oldu ;) Et ve kızartmanın birleşiminin zaten kötü olması beklenemez :) Mutlaka deneyin ;)

Bu akşam ki menü :
yoğurt çorbası
kağıt kebabı
sebzeli bulgur pilavı
pirinç pilavı (bulgur pilavı sevemeyen ben için)
ciğer tava
beyaz lahana sarması
cevizli kabak tatlısı

Kağıt Kebabı

Malzemeler
500 gr dana kuşbaşı
1 su bardağı bezelye (haşlanmış)
2 domates
2 adet patates
2 adet havuç
1 çorba kaşığı salça
baharat , tuz


Yapılışı
  • Eti suyunu çekene kadar kısık ateşte pişiriyoruz.Suyunu çektikten sonra salçasını katıp bir iki kez daha kısık ateşte çeviriyoruz.
  • Patates ve havuçları soyup kuşbaşı doğrayıp kızartıyoruz. Etin üzerine bezelyeyle birlikte ilave ediyoruz. Onların üzerine kuşbaşı kesilen domatesleri ilave ediyoruz. Ateşin üzerindeyken 2 dakika çevirip altını kapatıyoruz. Son olarak tuzu ve baharatları ekliyoruz.
  • Kesilmiş olarak satılan yağlı kağıtların her birini ikiye kesip ortasına etli harcı koyuyoruz ve istediğimiz şekli veriyoruz.
  • 200 dereceli fırında 20-25 dakika pişiriyoruz.
    Afiyetle..