Sayfalar

31 Ocak 2015 Cumartesi

Negrolu, Halleyli, Çokonatlı Herbişeyli Pasta :)


Misafirlerim için denediğim ve zevkle yediğimiz pastadır kendisi.. İçinde ne ararsanız ne severseniz var. Kalori bombası adeta :) Ama bi o kadar da güzel :) Beş dakikada hazırlanan enfes tadlardan..

Malzemeler

2 paket krem şanti
1 paket hanımeller çokodamlalı
1 paket hanımeller fındıklı
1 paket negro
4 adet halley
1 adet çokonat
1 adet metro
1 adet albeni
1 adet canga
1 su bardağı dövülmüş ceviz
süt

üzeri için;
tatlı sos

Yapılışı : 
  • 2 paket krem şantiyi üzerinde belirtilen süt miktarına göre hazırlıyoruz. Hazırladığımız şantinin içine küçük küçük parçalara ayırdığımız çikolataları ve ufaladığımız bisküvi parçalarını ekliyoruz. En son olarak da iri dövülmüş cevizleri ekliyoruz. İyice karıştırıyoruz.
  • Kelepçeli kalıbın içerisini streç filmle kaplıyoruz ki çıkarması kolay olsun. ( Baton kalıplarda kullanılabilir ) Kalıbın içerisine krem şantili harcı döküp üzerini de streç filmle sarıp buzluğa atıyoruz. (4-5 saat buzlukta donmasını bekliyoruz)
  • Buzlukta beklettiğimiz pastayı servis ederken üstteki streç filmi kaldırıp kalıbı ters çevirerek çıkarıyoruz. Üzerine 1 paket tatlı sosu 1 su bardağı sütle iyice çırparak döküyoruz. Dilimleyerek de servis ediyoruz. 
  • İçindeki bisküvileri ve çikolataları istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. Afiyetle :)

22 Ocak 2015 Perşembe

Karne Hediyesi


Karne günleri herzaman heyecanlıdır :) Özellikle karne dağıtmanın heyecanı paha biçilemez:P Geçen sene Elif'le birlikte öğrencilere ne hediye etsek diye düşünürken kurabiye yapmak aklımıza geldi. Sınıflarımıza bu isim kurabiyelerden yaptık ve dağıttık. Herbir öğrencinin isminin olması çok beğenildi. Üzerinden bir yıl geçmesine rağmen yemeye kıyamayıp hala saklayanlar var :)
Yarında güzel bir karne günü olucak inşallah.. Ama bu sefer üşengeçliğimiz tuttu :) İkinci döneme ya kısmet!


20 Ocak 2015 Salı

Sevil'in Yoğurtlu Patates'i


Geçen hafta Sevil ve Ertan'a misafir olduk. Sevil o kadar lezzetli yemekler yapmıştı ki hepsinin tadı damağımızda kaldı. O güne dair bize en farklı gelen  lezzet Gaziantep'e özgü olan "yoğurtlu patates" yemeğiydi. Tarifi hemen aldım tabiki :) Uygulamak da bugüne nasip oldu. Farklı lezzet arayanlar mutlaka denesin ;)

Malzemeler
500 gr kuşbaşı
1 su bardağı nohut
1 su bardağı bezelye
5 orta boy patates
3 su bardağı süzme yoğurt
1 adet yumurta
1/2 su bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı tereyağı
haspir, karabiber, tuz

Yapılışı
  • Kuşbaşı etlerimizi 6 bardak suyla pişirmeye başlıyoruz. Kaynamaya başlayınca çıkan köpükleri ara ara alıyoruz. 
  • Bezelyeleri ve geceden ıslattığımız nohutları etlerin üzerine ilave ediyoruz. Malzemeler yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam ediyoruz.
  • Pateteslerimizi soyup küp küp doğruyoruz. Daha sonra kaynayan etlerin üzerine ilave ediyoruz. Yaklaşık 20 dakika boyunca pişmesini bekliyoruz ve tuzunu atıyoruz.
  • Diğer tarafta yoğurdu, yumurta ve zeytinyağıyla hafif ateşte pişirmeye başlıyoruz. Burda sürekli karıştırmak önemli. Karıştırırken yoğurt üzerine yemeğin suyundan azar azar ilave ediyoruz. Pişen yoğurt kabarmaya başlayınca yemeğin üzerine yavaşça ilave ediyoruz. 1-2 dakika boyunca da karıştırmaya devam ediyoruz.
  • Son olarak üzerine kızdırılmış tereyağıyla birlikte haspir ve karabiber ekliyoruz.
    Afiyetle.

1 Ocak 2015 Perşembe

Karnabahar Graten

Karnabahar severler olarak yapmaya doyamadığımız enfes bir lezzet. Hergün olsa hep yeriz cinsinden:) mutlaka deneyin.

Malzemeler

250 gr kıyma (isteğe göre)
1 soğan
1 adet orta boy karnabahar
1 adet yumurta
3 su bardağı süt
3 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı un
tuz, karabiber
1 su bardağı rendelenmiş kaşar

Yapılışı
  • Karnabaharları çiçeklerine ayırıp biraz diri kalacak şekilde haşlıyoruz. Haşladıktan sonra suyunu süzüp fırın tepsisine diziyoruz.
  • Soğanı  kıymayla birlikte kavuruyoruz ve karnabaharları bulunduğu tepsiye döküyoruz. (istenirse)
  • Derin bir kapta yumurtayı, sütü, unu, sıvıyağı, tuz ve karabiberi çırpıyoruz. Hazırladığımız bu harcı karnabaharların üzerine döküyoruz. 
  • 200 dereceli önceden ısıtılmış fırına veriyoruz. Yaklaşık 30 dakika pişiriyoruz. Üzerine rendelenmiş kaşar serpip, kaşarlar eriyinceye kadar fırında bırakıyoruz. Sıcak servis yapıyoruz. Afiyetle ;)