Sayfalar

23 Aralık 2015 Çarşamba

Arpa Şehriyeli Salata

Sofraların vazgeçilmezidir salata..

Malzemeler
1 paket arpa şehriye
1 kavanoz garnitür
kornişon turşu,
konserve mısır
2-3 adet kırmızı biber (konserve)
3 adet yeşil soğan
1 demet dereotu
1/2 demet maydanoz
limon, nar ekşisi, tuz
zeytinyağı

Yapılışı
  • Şehriyeleri bol suda 9 dakika haşlıyoruz. 
  • Malzemelerin hepsi ince ince doğrayıp derin bir kapta harmanlıyoruz. Arpa şehriyeleri üzerine ilave ediyoruz. 
  • Limon, nar ekşisi, zeytinyağı ve tuzdan oluşan sosu salatanın üzerine döküp servis yapıyoruz.

20 Aralık 2015 Pazar

Beş Çayı


Bu ay lise günümüz bendeydi. Yoğun bir ay içerisinde son anda belirleyebildiğim tarih yüzünden katılım oranımız bi hayli düştü :) Beş kişilik bir güne niyetlenirken bir arkadaşın rahatsızlanmasıyla kaldık mı 4 kişi :) Dört kişiyle gün yapılır mı demeyin yaptık :)

Menü
Zeytinyağlı sarma
Arpa şehriyeli salata
Kıymalı rulo poğaça
Patatesli börek
Peynirli Börek

16 Aralık 2015 Çarşamba

Elmalı Milföy

Malzemeler
2 adet elma
7-8 yaprak milföy
3 çorba kaşığı şeker
1/2 su bardağı dövülmüş fındık
tarçın, pudra şekeri

Yapılışı
  • Elmaları soyup rendeliyoruz. 3 çorba kaşığı şekeri ilave edip bir tencerede pişirmeye başlıyoruz. Elmalar suyunu çekince altını kapatıyoruz. Soğuyunca dövülmüş fındıkları ve tarçını ilave ediyoruz.
  • Milföy yaprağının üzerine elmalı harçtan koyup, milföyü kapatıyoruz. Üzerine bıçak yardımıyla çizikler atıyoruz. 180 dereceli fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
  • Pişen milföylerin üzerine pudra şekeri serpip servis yapıyoruz.

7 Aralık 2015 Pazartesi

Vişneli İrmik Tatlısı

Çok mu çok hafif bir tatlı..

Malzemeler
7 çorba kaşığı irmik (dolu dolu)
9 çorba kaşığı şeker
1 lt süt
vanilya

üzeri için
1 çay bardağı şeker
400 gr vişne
2 çorba kaşığı nişasta
1 çay bardağı su

Yapılışı
  • Derin bir tencerenin içine süt, şeker ve irmiği alıp iyice karıştırıyoruz. Orta ateşte pişiriyoruz. Piştikten sonra vanilya katıp iyice karıştırıyoruz. Geniş bir tepsiye döküyoruz veya porsiyonluk kaselere de dökebiliriz.
  • Küçük bir tencereye 1 çay bardağı suyu döküp  içine vişneleri alıyoruz. 1 çay bardağı şekeri de ilave edip pişirmeye başlıyoruz. Kaynayınca 2 çorba kaşığı nişastayı, su bardağının içine koyup, su bardağının yarısını suyla dolduruyoruz. İyice karıştırıyoruz. Nişasta ezilince azar azar vişnelerin üzerine döküyoruz.
  • Muhallebi kıvamına gelinceye kadar bir iki dakika kısık ateşte karıştırıyoruz. İrmikli tatlımız soğuyunca üzerine vişneli marmelatı döküp servis yapıyoruz.
    Afiyetle.