Sayfalar

18 Mart 2016 Cuma

Vişneli Brownie


"Can dostum güzel insan" Sevo'mla birlikte adaşım Esra'ya oturmaya gittiğimizde çok beğendiğimiz yumuşacık bir brownie. Tarif Esra'dan :) 

Malzemeler
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağından bir parmak eksik sıvıyağ
2 dolu yemek kaşığı kakao
kabartma tozu, vanilya
2,5 su bardağı un
vişne (2 avuç kadar)

sosu için;
1 büyük su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı kakao

Yapılışı
  • Vişnelerin çekirdeklerini çıkarıyoruz. Çekirdekleri çıkarılan vişneleri rondodan geçiriyoruz. (Bıraktığı suyla birlikte)
  • Kek için un hariç tüm malzemeleri karıştırıyoruz. Rondodan geçirdiğimiz vişnelerin yarısını kek karışımına döküyoruz. Sonra unu ilave ediyoruz. Kare borcamda önceden ısıtılmış 175 derecede pişiriyoruz.
  • Sos için; kalan vişneleri tencereye koyuyoruz ve tüm malzemeleri ekliyoruz. Sos ılınana kadar pişiriyoruz. (kaynatmıyoruz)
  • Kek fırından çıktıktan sonra üzerini kürdanla deliyoruz ve hazırladığımız sosu üzerinde gezdiriyoruz. ( vişne posalarını istemiyorsanız süzdükten sonra dökebilirsiniz benim gibi)
  • Kekte vişnenin ekşiliğini tatmak isterseniz şeker oranını azaltabilirsiniz.
    Afiyetle gençlik :)

16 Mart 2016 Çarşamba

Peynirli Kurabiye Poğaça

Normal yaptığım poğaça hamurundan çok farklı bir hamur. Diğer  poğaçalara göre biraz daha yağlı bir poğaça. Kıyır kıyır enfes :) tarif umutsepeti'nden :)

Malzemeler
250 gr tereyağı/margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
2 çorba kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı çörekotu
1 yemek kaşığı şeker
1 yumurta (akı içine, sarısı dışına)
kabartma tozu
aldığı kadar un

içine;
peynir

Yapılışı
  • Tereyağını eriterek başlıyoruz. Geniş bir kasede erittiğimiz tereyağını, sıvıyağı, yumurta akını, yoğurdu ve tuzu ekleyerek karıştırıyoruz.
  • Başka bir kapta 2 su bardağı un, kabartma tozu ve çörekotunu karıştırıyoruz. Diğer kapta hazırladığımız yağlı karışımı, unlu karışımın üzerine ilave ederek yoğurmaya başlıyoruz. Kıvam alana kadar azar azar un ilave ediyoruz. (Yumuşak bir hamur elde edilecek)
  • Hazırladığımız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, ortasını elimizle açıp ezdiğimiz peyniri koyup yarım daire şeklinde kapatıyoruz. Kenarlarına çatalla bastırıyoruz. 
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

Umre Dönüşü Davet

Uzun bir aradan sonra merhaba!
Umre dönüşü evime gelen depdeğerli öğretmen arkadaşlarım için hazırladığım sofra. Yoğun geçen günlerden dolayı biraz daha kolay menülere kaçıyorum bu aralar ;)

Menüm;
mantı
nutellalı kurabiye
peynirli börek
kabaklı havuçlu salata
garnitürlü salata
enfes pizza
çörekotlu kurabiye poğaça
irmik tatlısı
hurma:)