İlk güveç denemem :)
Malzemeler
500gr kuşbaşı
2 soğan
2 patates
1 patlıcan
3 yeşil biber
3 domates
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
tuz, karabiber, kırmızıbiber
Yapılışı
- Yemeklik doğradığımız soğanları sıvıyağda hafif kavurduktan sonra kuşbaşı etleri ilave ediyoruz. Etler suyunu çekene kadar kısık ateşte pişiriyoruz.
- Domateslerin kabuklarını soyarak küp küp doğruyoruz. Patatesleri ve patlıcanları da aynı şekilde soyup küp küp doğruyoruz.
- Yeşil biberleri de ince ince doğrayıp suyunu çeken etlerin üzerine döküyoruz. Sonra patatesleri, patlıcanları ve domatesleri de üzerine ilave ediyoruz. Dövülmüş iki diş sarımsağı ve baharatları ilave etttikten sonra 1 su bardağı sıcak su ilave edip 5 dakika pişiriyoruz.
- İyice karıştırdıktan sonra yemeğimizi güveç kaplarına pay ediyoruz. Salçayı sıcak suda ezip sebzelerin üzerine gelecek şekilde döküyoruz.
- Güveçlerin üzerini alüminyum folyo ile kapatarak 160 dereceli fırında 45 dakika pişiriyoruz.
Afiyetle ;)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder