Sayfalar

11 Aralık 2014 Perşembe

Cevizli Tarçınlı Havuçlu Kek


Yapımı on dakika, tadı enfes bir kek.

Malzemeler
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
2 adet havuç
1 su bardağı çekilmiş ceviz
1 yemek kaşığı tarçın
kabartma tozu, vanilya
aldığı kadar un (2,5-3 su bardağı)

Yapılışı
  • Şekeri ve yumurtaları krema kıvamına gelinceye kadar çırpıyoruz. Üzerine sıvıyağ, yoğurt ve vanilya ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Son olarak da un ve kabartma tozu ekliyoruz. Pürüzsüz bir kıvama gelene kadar çırpıyoruz.
  • Havuçları soyup, rendenin küçük kısmıyla rendeliyoruz. Hazırladığımız karışımın içerisine havuçları, tarçını ve cevizleri ekleyip karıştırıyoruz.
  • Kek kalıbımızı yağlıyoruz. Karışımı içerisine döküp önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişiriyoruz.
    Afiyetle ..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder