Sayfalar

19 Haziran 2016 Pazar

Lor Dolması


Geçenlerde Caferağa'daki Çiya'da görünce şoka girdim. İlk defa dışarıda bir mekanda hem de çok lezzetli bir şekilde yapılmış anne tadında lor dolması yedim doğrusu. Bizde sık yapılır tarifini de buraya geçmemişiz, mutlaka deneyin ;)

Malzemeler

1 kg tuzsuz lor peyniri
1 su bardağı bulgur
1-1.5 su bardağı sıcak su
2 tane kuru soğan (içine)
2 tane kuru soğan (üzerine)
1 demet pazı
tereyağı
tuz

Yapılışı

  • Pazıların saplarını ayıklıyoruz. Yapraklarını kaynamış suya batırıp çıkarıyoruz. Kesinlikle içinde beklemeyecek çünkü eriyebilir.
  • Sapları 1-2 taşım kaynatıp suyunu iyice sıkıyoruz. İnce ince doğrayıp lorun üzerine ekliyoruz.
  • Bulguru sıcak suyla pişiriyoruz. 
  • Soğanları ince doğrayıp tereyağında kavuruyoruz. 
  • Pişen bulguru, saplarla karıştırılmış loru ve kavrulmuş soğanları birbirine karıştırıp iyice yoğuruyoruz.
  • Elimizle minik uzun köfteler halinde sıkıyoruz. Pazı yapraklarına sarıp fırın tepsisine diziyoruz.
  • Sonrası 200 derecede üzeri hafif kızarana kadar pişmek. 
  • Üzerine mutlaka tereyağında kavrulmuş soğanlı yağ gezdirin, yoksa çok eksik kalır.
  • Sadece ana yemek olarak değil çay sofralarınıza da çok yakışacak lor dolması. 
  • Babamın notu: pazıyla değil de eğer bulursanız evelik otuyla daha bi' güzel oluyormuş, benden iletmesi. :)
Afiyetler olsun ;)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder