Malzemeler
tavuk göğsü
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un (tepeleme)
nane, pulbiber, tuz
Yapılışı
- Tavuk göğsünü haşlıyoruz. Haşladıktan sonra çok büyük olmamak kaydıyla didikliyoruz.
- Tereyağını derin bir tencerede eritip üzerine unu ilave ediyoruz. 5 dakika kadar unu pişiriyoruz. Un kavrulduktan sonra haşladığımız tavuğun suyunu ilave ediyoruz. Karıştırmaya devam ediyoruz.
- Yaklaşık 1 lt kadar su ilave ediyoruz. (Suyu ilk önce az ilave edin. Kıvama göre ekleme yaparsınız) Kaynamaya başlayınca didiklediğimiz tavukları ilave ediyoruz. Tuz ekliyoruz.
- Küçük bir tavada tereyağını kızdırıp pulbiber ve nane ekliyoruz. Kaynayan çorbanın üzerine döküp 2 dakika daha kaynatıyoruz.
- İstenirse tavuk çorbasına unu kavurduktan sonra 2 yemek kaşığı şehriye de ilave edebilirsiniz.
Afiyet şeker :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder