Malzemeler
1.5 paket petibör bisküvi
3 su bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı dolusu un
2 yemek kaşığı dolusu nişasta
1 yemek kaşığı tereyağı
üzeri için;
1 poşet krem şanti
1 su bardağı süt
80 gr sütlü çikolata
muz
Yapılışı
- Krema malzemelerini tereyağı hariç karıştırıp ocakta pişiriyoruz. Devamlı çırpma teliyle karıştırıyoruz. Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alıp tereyağı ekliyoruz.
- Streç filmi açıp üzerine çok az muhalebiden sürüyoruz. Enine 3 adet, boyuna 4 adet gelecek şekilde bisküvileri diziyoruz. Dizme işlemi bittikten sonra üzerlerine muhalebiden döküyoruz. Bu işlemi 3 kat olacak şekilde yapıyoruz.
- Daha sonra tam muzu bisküvilerin tam ortasına gelecek şekilde yerleştiriyoruz. Ben 1.5 muz kullandım. Muzun çevresine bolca krema sürüyoruz. (bisküvilerle arasında boşluk kalmaması için)
- Streç filmi her iki yanından tutup kaldırıyoruz. Elimizle her iki tarafından bastırıp piramit şekli veriyoruz. Streç filmle tamamen kapatıp buzdolabında 3-4 saat bekletiyoruz.
- Diğer yandan krem şantiyi sütle çırpıyoruz. Buzdolabında beklettiğimiz piramit pastanın üzerini krem şantiyle kapatıyoruz.
- Süslemeyi benmari usulüyle erittiğimiz çikolatayla yapıyoruz.
Afiyetle şekerler :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder