Malzemeler
keki için;
3 adet yumurta
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
2-2,5 su bardağı un
3 çay kaşığı kabartma tozu
vanilya
40 gr kakao (1/2 su bardağından biraz az)
kreması için;
2 adet yumurta sarısı
1 çay bardağı tozşeker
1 tepeleme çorba kaşığı un
2 tepeleme çorba kaşığı mısır nişastası
2 su bardağı süt
1 poşet krem şanti
vanilya
üzeri için;
fıstık
Yapılışı
- Yumurtaları ve şekeri iyice çırpıyoruz. Daha sonra tüm kek malzemelerini ekleyip çırpıyoruz.
- Tepsimizin içine yağlı kağıt serip kenarlarını da yağlayıp kek hamurunu içerisine döküyoruz. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 20 dakika pişiriyoruz. (Kek hamurunu ikiye bölüp iki
seferde de pişirebilirsiniz.) - Krema için krem şanti ve vanilya hariç tüm malzemeleri tencereye koyup pişirmeye başlıyoruz. Muhallebi kıvamına gelince vanilyayı ekliyoruz. Ardından toz kremşantiyi ekleyip çırpıyoruz.
- Kekimizi kalp kalıplarla kesiyoruz. (Keki tek seferde pişirdiyseniz enlemesine ikiye bölün) Kekin üzerine sıkma torbasıyla hazırladığımız kremadan sıkıyoruz. Üzerine tekrar kek dilimi koyuyoruz. Üzerini de resimdeki gibi, kremayı ince tabaka halinde sıkıp fıstıkla süslüyoruz.
Afiyetle..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder