Sayfalar

11 Ağustos 2013 Pazar

Gül Tatlısı


Tarif portakal ağacı'ndan. Hem hazırlaması çok kolay, hem lezzeti on numara. Şerbetli tatlı seçimlerinde üst sıralardadır kendisi benim için :)

Malzemeler:
100 gram margarin
2 yumurta
yarım sb sıvıyağ
yarım sb yoğurt
1 sb irmik
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
un (hamurun kıvamını yumuşak yapacak kadar)
Şerbeti için: 4 sb su
                     3.5 sb şeker
                     yarım limonun suyu

Yapılışı:
  • Tüm malzemeler bir güzel karıştırılıp iyice yoğrulduktan sonra merdaneyle açılır. İncelik size kalmış, gülünüzün yapraklarının ne kalınlıkta olacağını belirleyecek bu.
  • Yine büyüklüğünü seçeceğiniz bir çay bardağıyla tüm hamur yuvarlak olarak kesilir. Daha sonra aşağıdaki gibi 4'er dizdiğiniz yuvarlakları fındık koyduğunuz taraftan başlayarak rulo halinde saracaksınız.


  • Rulonuzu meyve bıçağıyla tam ortasından kestiğinizde iki adet gülünüz hazır.
    Hafifçe kızarana kadar fırın, sonra çıkınca "soğuk şerbet, sıcak tatlı" ;)

Afiyet şeker olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder