Tarif portakal ağacı'ndan. Hem hazırlaması çok kolay, hem lezzeti on numara. Şerbetli tatlı seçimlerinde üst sıralardadır kendisi benim için :)
Malzemeler:
100 gram margarin
2 yumurta
yarım sb sıvıyağ
yarım sb yoğurt
1 sb irmik
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
un (hamurun kıvamını yumuşak yapacak kadar)
Şerbeti için: 4 sb su
3.5 sb şeker
yarım limonun suyu
Yapılışı:
- Tüm malzemeler bir güzel karıştırılıp iyice yoğrulduktan sonra merdaneyle açılır. İncelik size kalmış, gülünüzün yapraklarının ne kalınlıkta olacağını belirleyecek bu.
- Yine büyüklüğünü seçeceğiniz bir çay bardağıyla tüm hamur yuvarlak olarak kesilir. Daha sonra aşağıdaki gibi 4'er dizdiğiniz yuvarlakları fındık koyduğunuz taraftan başlayarak rulo halinde saracaksınız.
- Rulonuzu meyve bıçağıyla tam ortasından kestiğinizde iki adet gülünüz hazır.
Hafifçe kızarana kadar fırın, sonra çıkınca "soğuk şerbet, sıcak tatlı" ;)
Afiyet şeker olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder