İlk denemeden sonra yakın zaman içinde birkaç kere peşpeşe yaptığımı hatırlıyorum bu çıtırları.
Lezzet on numara, yapılışı kolay ve ne kadar kısa sürede yaptığınıza şaşırabilirsiniz. Tahini ve milföye benzer o kıtırlığı seviyorsanız mutlaka deneyin ;)
Malzemeler:
1 sb tahin
1 sb fındık ya da ceviz içi
1 sb toz şeker
baklava yufkası
sıvıyağ
pudra şekeri
Yapılışı:
- Tahin, fındık/ceviz içi ve toz şekeri rondoda macun kıvamına gelinceye kadar karıştırıyoruz.
- Bir baklava yufkasına önce fırçayla sıvıyağ sürüyoruz, sonra hazırladığımız iç malzemeden kaşıkla bolca alıp yufkanın bize yakın olan tarafına çubuk şeklinde sürüyoruz. Yufkanın yandan iki tarafını içe alıp, düzgünce sigara böreği sarar gibi sarıyoruz. Çok sıkıştırmadan tabi. Sonra hop fırın, kızarıncaya kadar.
- Üzerine bolca pudra şekeri serperseniz servise hazırız.
- Aynı zamanda bu çıtırlar akşamdan yapılıp buzluğa da konulabiliyor. Ama buzluktan çıkarınca fırına atmadan önce bir 15 dk dinlendirmeyi ihmal etmeyin.
Afiyet şeker olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder