Bu ay lise günümüz Esra'daydı yani bizde. Ben de Betül'ün sık sık yaptığı, hatta Sevdalardaki son toplanmamızda bir kazan yapıp evinden getirdiği ve severek yediğimiz julyen salatayı yaptım, kızlar çok sevdiler hemen bitti :) Havucu haşlamak dışında beş dakikanızı alacak güzel ve çok kolay bir tarif... içine farklı malzemeler de katabilirsiniz, bir dahaki sefere salatalık denemeyi düşünüyorum mesela... ve tabi ki bir de miktarlar size kalmış gençler ;)
Malzemeler:
göbek marul
közlenmiş kırmızı biber
kornişon turşu
havuç (haşlanmış)
konserve mısır
yoğurt
mayonez
birkaç diş sarımsak
Yapılışı:
- Tüm malzemeleri julyen (uzun, ince) doğruyoruz. Kocaman gelmesin size, doğrayın büyük büyük :) En son mısırı ilave ediyoruz.
- Rendelediğimiz sarımsakları ve mayonezi yoğurtla karıştırıyoruz. Salatayı yoğurtluyoruz ama yoğurt miktarının çok olmamasına dikkat edin. Tabakta biraz bekleyince hafiften sulanacak zaten. Servis tabağına alıyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder