Malzemeler
7 çorba kaşığı irmik (dolu dolu)
9 çorba kaşığı şeker
1 lt süt
vanilya
üzeri için
1 çay bardağı şeker
400 gr vişne
2 çorba kaşığı nişasta
1 çay bardağı su
Yapılışı
- Derin bir tencerenin içine süt, şeker ve irmiği alıp iyice karıştırıyoruz. Orta ateşte pişiriyoruz. Piştikten sonra vanilya katıp iyice karıştırıyoruz. Geniş bir tepsiye döküyoruz veya porsiyonluk kaselere de dökebiliriz.
- Küçük bir tencereye 1 çay bardağı suyu döküp içine vişneleri alıyoruz. 1 çay bardağı şekeri de ilave edip pişirmeye başlıyoruz. Kaynayınca 2 çorba kaşığı nişastayı, su bardağının içine koyup, su bardağının yarısını suyla dolduruyoruz. İyice karıştırıyoruz. Nişasta ezilince azar azar vişnelerin üzerine döküyoruz.
- Muhallebi kıvamına gelinceye kadar bir iki dakika kısık ateşte karıştırıyoruz. İrmikli tatlımız soğuyunca üzerine vişneli marmelatı döküp servis yapıyoruz.
Afiyetle.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder