Tarifi portakal ağacından yapımı bizden:)
Malzemeler
1 paket margarin veya 250 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
1 su bardağı pudra şekeri
4 yemek kaşığı irmik
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
2 yumurta
4 su bardağı un
vanilya, kabartma tozu
şerbeti için;
3 su bardağı şeker
4 su bardağı su
yarım limonun suyu
üzeri için;
fındık içi
Yapılışı:
- Hamur malzemelerini derin bir kapta güzel bir şekilde yoğuruyoruz. (un azar azar ilave edilecek)
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayıp üzerine hafif bastırıp ortasına fındık yerleştiriyoruz.
- Önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
- Şerbeti için su ve şekeri kaynatmaya başlıyoruz. Kaynadıktan 5 dakika sonra yarım limon suyunu ekleyip kısa bir süre daha kaynatıyoruz.
- Ateşten alıp ılıtıyoruz. Fırından çıkan şekerparelerin ilk sıcaklıklarının geçmesini bekliyoruz. (yaklaşık 3 dk)
- 3 dakika sonunda ılık olan şerbeti şekerparelerin üzerinde gezdiriyoruz. (şekerpare sıcak, şerbet ılık)
- Tepsinin üzerine başka bir tepsi kapatıp servis yapacağımız zamana kadar bekletiyoruz.Afiyetle..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder