Malzemeler
1 lt süt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı margarin
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
1 paket vanilya
2-3 adet muz
hindistan cevizi
Yapılışı
- Bir tencerenin içine süt, un, şekeri alıp çırpma teliyle karıştırmaya başlıyoruz. Kaynamaya başlayınca yağı ve vanilyayı ekliyoruz.1-2 dakika kaynatıp mikserle güzelce çırpıyoruz.
- Tepsinin içine hindistan cevizini döküp yayıyoruz. (tepsinin tamamı hindistan cevizi olucak) Pişen sıcak muhallebiyi tepsinin üzerine döküyoruz.
- 1 paket krem şantiyi (2 poşet) 1 su bardağı süt ile çırpıyoruz. Soğuyan muhallebinin üstüne krem şantiyi yayıyoruz ve buzdolabına kaldırıyoruz. (buzdolabında ne kadar fazla kalırsa o kadar iyi rulo yapılır. Bir gün önceden bile yapabilirsiniz)
- Buzdolabında uzun süre beklettikten sonra tepsiyi ilk önce enine kesiyoruz ortadan. Daha sonra boyuna 8-10 parçaya bölüyoruz. Bölünen parçaların her birine muz parçaları koyup sarıyoruz.
- Servis yapacağımız tabağa diziyoruz. Afiyetle..
bu saraydamı yeniyor :)
YanıtlaSil