Malzemeler
keki için;2 yumurta
1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
100 gr ıspanak yaprağı (sıcak suya batırılıp robottan geçirilmiş)
çeyrek su bardağı sıvıyağ
çeyrek su bardağı süt
1.5 su bardağı un
kabartma tozu, vanilya
kreması için;
2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
5 yemek kaşığı şeker
yarım paket krem şanti
Yapılışı
- Yumurta ve şekeri derin bir kapta iyice çırpıyoruz. Süt, sıvıyağ ve çekilmiş ıspanağı da ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Son olarak un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip karıştırıyoruz.
- Hamurdan birazını bir tane cupcake kalıbına koyup kalanını yağlanmış tart kalıbına döküyoruz. Ben herzaman margarinle yağlarım bu arada:)
- 170 dereceli fırında keki pişiriyoruz.
- Krema için krem şanti hariç bütün malzemeleri karıştırıp pişiriyoruz.
- Ilınınca krem şantiyi ekleyip mikserle çırpıyoruz pürüzsüz olana dek.
- Pişip soğuyan keki servis tabağına ters çeviriyoruz. Hazırladığımız kremayı tart kekin içerisine döküyoruz.
- Cupcake deki keki ufalayıp istediğiniz şekilde süsleme yapabilirsiniz. Ben süsleme için kivi ve narı tercih ettim. Siz arzunuza göre değişiklik yapabilirsiniz.
Afiyetler şekerler :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder