İşten eve gelince saatlerce dolma sarmak bi müddet sonra işkenceye dönüşüyor. Küçüklükten beri beyaz lahana sarması hastasıyım. Eşimde aynı kafadan olunca sık sık bizim evde yapılıyor kendileri :) O yüzden alternatif sarma modeliyle karşınızdayım. Bildiğiniz rulo börek gibi sarılıyor. Bu yüzden bi kaç dakika da tencereniz hazır.
Afiyetle yiyin gençler ! Mutfağı sevin :)
Afiyetle yiyin gençler ! Mutfağı sevin :)
Malzemeler
1 orta boy beyaz lahana
2 soğan
2 su bardağı pirinç
350 gr kıyma
salça, tuz,
karabiber, kırmızıbiber
Yapılışı
- Beyaz lahananın yapraklarını ayırıyoruz ilk iş olarak. Derin bir tencereye su koyup kaynatıyoruz. Ayırdığımız lahana yapraklarını azar azar tencereye atıyoruz. Lahanaların az yumuşaması yeterli. ( Suyun içerisinde çok bırakılırsa hamur olur.) Haşlanan yaprakları çıkarıp geniş bir kabın içerisine alyoruz.
- Soğanları soyup küp küp doğruyoruz ve büyük bir kasenin içerisine alıyoruz. Üstüne yıkadığımız pirinçleri, kıymayı, salçayı ve baharatları ekliyoruz. Güzelce harmanlıyoruz.
- Haşlanan beyaz lahanayı parçalara ayırıyoruz. Lahananın bir ucuna pirinçli harçtan şerit şeklinde koyuyoruz ve rulo şeklinde sarıyoruz.
- Tencerenin dibine lahana yapraklarında seriyoruz. (Dibi tutarsa ilk onlar yansın diye) Rulo şeklinde hazırladığımız dolmaları üzerine yerleştiriyoruz.
- Bir kabın içerisine 1 yemek kaşığı salça, yarım çay bardağı kadar sıvıyağ, tuz ve sıcak su koyuyoruz. İyice karıştırdıktan sonra hazırladığımız dolmaların üzerine döküyoruz. (Salçalı su dolmaların üzerini geçmeyecek)
- Kısık ateşte yapraklar iyice yumuşayana kadar pişiriyoruz.
Miss:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder