Zeytinle pek aram yok aslında, hatta hiç. Kahvaltılık olarak bile evimde bulunmaz. Anca misafir gelirse:) Ta ki eşim zeytinli poğaça isteyene kadar :) Ben de hemen denedim tabi ki :) Zeytin seviyorsanız böreklerin içinde, poğaça içlerinde bolca kullanabilirsiniz. Afiyetle gençler:)
Malzemeler
125 gr oda sıcaklığında tereyağı/margarin
1,5 su bardağı ılık süt
1 paket yaş maya
1 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta
aldığı kadar un
içi için;
çekirdekleri çıkarılmış zeytin
üzeri için;
1 yumurta sarısı
susam
Yapılışı
- Yaş mayayı ılık süt ve şekerle eritiyoruz.
- Hamur malzemelerini bir kaba alarak ele yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğuruyoruz. Daha sonra dinlenmesi için mayalanmaya bırakıyoruz. (yaklaşık 30 dakika)
- Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak yuvarlak şekil veriyoruz. İçine parmağımızı bastırarak çekirdeği çıkarılmıış zeytinlerden koyuyoruz. Tekrar yuvarlak bir şekil veriyoruz.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp, susam/çörek otu serpip önceden
ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
Afiyetle..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder