Malzemeler:
tabanı için: 2 paket burçak bisküvi
1 avuç fındık
3 yemek kaşığı tereyağı
keki için: 3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 paket krema
300 gr labne
2 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
sosu için: 1 paket krema
80 gr bitter çikolata
Yapılışı:
- Blendırdan geçirdiğimiz bisküvileri ve fındıkları, eritilmiş tereyağı ile iyice yoğurup kelepçeli kalıbın içine iyice bastırarak yerleştiriyoruz.
- Çırpma kabında yumurtaları ve şekeri çırpıyoruz. İçine labne, krema, un ve vanilyayı da ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Oldukça sıvı bir kek hamuru elde ediyoruz.
- Bastırdığımız bisküvilerin üzerine dökülen kek hamurunu 190 derecede 35-40 dk kadar (üzeri biraz sertleşip kızaracak) pişiriyoruz. Soğuması için beklemeye alıyoruz.
- Kaynama noktasına kadar ısıtılmış kremanın içerisine bitter çikolataları atarak hazırladığımız ganaj sosu biraz soğuyunca bekletildiğinde ortası çöken cheesecake'imizin ortasına dökerek soğuması için buzdolabına alıyoruz. Soğuduktan sonra dilediğimiz gibi süsleyerek servis yapıyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder