Malzemeler
2 yufka
300 gr kıyma
1 adet soğan
tuz, karabiber
yufkaların üzeri için
1/2 su bardağı su
4 yemek kaşığı sıvıyağ
üzeri için
2 yemek kaşığı tereyağı
nane, pulbiber, yoğurt
Yapılışı
- Soğanları ince ince doğrayıp sıvıyağda pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Üzerine kıymayı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Tuz ve karabiber ekliyoruz. (istenirse az miktarda salça da eklenebilir)
- Yufkaları 4'e kesiyoruz. Her bir parçanın üzerine sıvıyağ-su karışımından serpiyoruz.Yufkanın geniş ucuna boydan boya kıymalı harçtan koyuyoruz. Daha sonra çok sıkı olmayacak şekilde gül böreği şeklinde sarıyoruz. Üzerine sıvıyağ-su karışımından sürerek 180 dereceli fırında üzeri pembeleşene kadar pişiriyoruz.
- Bir sos kabında tereyağını eritip pulbiber ve nane
ekleyip kavuruyoruz. Fırından çıkardıktan sonra böreklerin üzerine yoğurt
(istenirse sarımsaklı) ve naneli-biberli yağdan döküp servis yapıyoruz.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder