En sevdiğimiz ve sık sık yaptığımız salatalardan biri. Biraz uğraştırıcı ama neticesi güzel ;)
Malzemeler
2 su bardağı tel şehriye
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 su bardağı su
1/2 tavuk göğsü (haşlanmış, didiklenmiş)
taze soğan, kornişon turşu, mısır
garnitür, maydanoz, dereotu, kırmızı biber
sos için
zeytinyağı
nar ekşisi
limon, tuz
Yapılışı
- Tel şehriyeleri sıvıyağda rengi kahverengiye dönünceye kadar kavuruyoruz. 1 su bardağı kaynamış su ve biraz da tuz ekliyoruz. Kısık ateşte suyunun çekmesini bekliyoruz. Suyunu çekince şehriyeleri demlenmeye bırakıyoruz.
- Geniş bir kaba, ince ince doğranan maydanoz, soğan ve dereotunu alıyoruz. Üzerine didiklediğimiz tavukları, küp küp doğradığımız kırmızı biber ve kornişon turşuyu son olarak da mısır ve garnitürü ekleyerek karıştırıyoruz.
- Servisten önce zeytinyağı, limon, nar ekşisi ve bir tutam tuzdan oluşan sosu salatanın üzerinde gezdiriyoruz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder