Kurabiyenin her çeşidini severim özellikle pofuduk olanları :) Ağızda dağılan, yumuşak kurabiye sevenler mutlaka incirli sarmayı denemeliler.
Malzemeler
3 su bardağı un
1 paket margarin (oda sıcaklığında)
1 çorba kaşığı yoğurt
1 kahve fincanı pudra şekeri
kabartma tozu, vanilya
içi için
8-9 adet kuru incir
3 çay kaşığı tarçın
1 su bardağı fındık içi
Yapılışı
- İncirleri sıcak suda 15 dakika bekletiyoruz. Yumuşayan incirleri küp küp doğrayıp tarçın ve fındıkları üzerine ekliyoruz.
- Unu geniş bir kaba alıp içerisine yağ, yoğurt, pudra şekeri, kabartma tozu, vanilyayı ekleyip kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğuruyoruz.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp içine incirli harçtan koyuyoruz. Kurabiyelere istediğimiz şekilleri verdikten sonra yağlı kağıt serili tepsiye diziyoruz.
- 180 dereceli fırında hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz. Sıcakken üzerine pudra şekeri serpiyoruz.
Afiyetle;)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder