Yalnızca iki yufkayla ve tavada pişirebileceğiniz yumuşaklığı efsane bir börek tarifi ;)
Malzemeler
2 yufka
3 yumurta
yarım su bardağı yoğurt
1 paket krema (dilerseniz süt de kullanabilrsiniz)
yarım su bardağı sıvıyağ (azaltabilirsiniz)
1 tatlı kaşığı kabartma tozu (amaan ben bi paketi katıyorum direk :))
yağlı beyaz peynir (ya da hangi peynirleri seviyorsanız)
tereyağı
(tariflerde tuz da oluyor ama bence gerek yok)
Yapılışı
- Yumurta, sıvıyağ, yoğurt ve kremayı çırpın.
- En son kabartma tozunu da ekleyip güzelce karıştırın.
- Yufkaları elinizle gelişigüzel parçalayın.
- Tavayı tereyağıyla yağlayın.
- Yufkanın bir tanesinin tüm küçük parçalarını önce sosa iyice bulayıp ardından tavaya güzelce yerleştirin.
- Bir tam yufka bitince araya peynirinizi ufalayın.
- Kalan yufkanın parçalarını da güzelce sosa bulayıp tavaya yerleştirin.
- Tavanın altını yakın ve arada kontrol ede ede böreğin altını güzelce kızartın.
- Geniş bir tabak yardımıyla böreği ters çevirerek arkasını da kızartın fakat böreğin arkasını tavaya koymadan önce tavaya yine tereyağı eklemeyi unutmayın.
Miiiis :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder