Sayfalar

30 Temmuz 2018 Pazartesi

Zeytinyağlı Barbunya


Başlıbaşına bir yemek olabileceği gibi davetlerinizde bir meze gibi sofranızı da güzelleştirir. 
Soğuk çok daha güzel oluyor, bilginize :)
*Miktarını vermediğim her şey göz kararı, canınız nasıl isterse. 

Malzemeler
barbunya 
patates
havuç
soğan 
zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kadar toz şeker 
maydanoz (dereotu da olur)
tuz, karabiber
salça

Yapılışı
  • Öncelikle barbunyalarınız taze ise ya da henüz haşlanmadıysa güzelce haşlayın. Ama uzun süreli değil, yumuşadığını anladığınız an altını kapatın, suyunu süzün. Çünkü yemekle de biraz pişecek. Eğer mevsiminde haşlayıp buzluğa koyduysanız ne güzel, direk açılmasını bekleyin.
  • Bol zeytinyağında minik doğradığınız soğanları kavurun. Soğanlar ölünce yarım ay doğradığınız havuçları ilave edin. 5 dk kadar kavurun. Sonra yine minik doğradığınız patatesleri ilave edin. Onlar da kavrulduktan sonra 1 yemek kaşığı kadar salçayı katıp güzelce karıştırın. 
  • Üzerinde hafifçe görünecek kadar sıcak suyunu, tuzunu, karabiberini ve şekerini ilave edip patates ve havuçlar haşlanana kadar kontrol ede ede pişirin. Onlar da haşlanınca barbunyaları katın. Biraz da onunla pişsinler (Su miktarı çok azalırsa ilave edebilirsiniz tamamen size kalmış). Altını kapatıp soğumaya bırakın.
  • İnce doğranmış maydanozla servis edin. 
Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder