Sayfalar

30 Temmuz 2018 Pazartesi

Tiramisu



Tiramisu tarifim Esra'dan. Her seferinde whatsapp konuşmamız üzerinden açıp yapmak zor oluyor artık :) Tarif defterimize de ekleyelim. İlk yaptığımda o kadar kolay gelmişti ki uzun süre gelen misafirlere tatlım hep tiramisu olmuştu. Soğuk soğuk nefis hafif bir tatlı, mutlaka deneyin :)

* malzemelerin miktarlarını, oranlarını değiştirmeden tiramisuyu yaptığım kaba göre sürekli değiştiriyorum. bu verdiğim ölçüler borcamın karesini tam dolduruyor mesela. borcamın dikdörtgen olanına yapacaksam 1,5 ölçü alıyorum.

Malzemeler 
1 paket kedidili bisküvi (bim'de satılan markayı tavsiye ederim, bir ton kedidili markası denedim en yumuşak en güzel o oluyor)
300 gr labne peyniri
1/2 kg süt
2 yemek kaşığı un
1 çay bardağı şeker
1 paket vanilya
2 yumurta sarısı

bisküvileri ıslatmak için
1 su bardağı sıcak su
2 çorba kaşığı granül kahve
1 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı süt

üzerine 
kakao

Yapılışı
  • Bisküvileri paketinden çıkarıp borcamın altına güzelce dizin. Kahveli ıslatma karışımınızın yarısıyla güzelce ıslatın.
  • Süt, un, şeker ve yumurta sarılarını çırpıp güzelce pişirin. Muhallebi kıvamına gelsin. 
  • Altını kapattıktan sonra labneyi ve vanilyayı katarak çırpmaya devam edin. Ben çırpıcı kullanmıyorum, hızlıca elde çırpmak yeterli oluyor ama topaklanma olursa mutlaka çaresine bakın ;)
  • Muhallebinin yarısını ıslanmış kedidillerinin üzerine güzelce yayın. 
  • Üst kısma tekrar kedidillerini dizin ve kalan kahveli şekerli suyunuzla ıslatın.
  • Kalan muhallebiyi de en üste yayın. 
  • Normalde burda üzerine kakaoyu serpin ve fırına verin demem gerekiyor ama şöyle bir durum var. Eğer kakaoyu hemen serper de üzerini streçle kapatıp buzdolabına atarsanız orda buharlanıyor ve kakao nemlenip bozuluyor. Tavsiyem muhallebiyi yaydıktan sonra dışarıda ılınmasını bekleyip öyle dolaba koymanız. Dolapta iyice soğuduktan sonra servis edeceğiniz zaman çıkarın ve süzgeçle üzerine kakao serpin. Tamamen kapanacak şekilde. 
  • Mevsim meyveleriyle de süsleyebilirsiniz. 
Afiyet olsun :)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder