Sayfalar

2 Ocak 2016 Cumartesi

Saray Sarması

Beyzanın ellerinden yiyip çomçok beğendiğimiz hafif bir tatlıdır kendisi. Misafirlerime hemencecik denedim. Sonuçtan hepimiz memnun kaldık tabiki. Israrla yapınız efendim :)
Malzemeler
1 lt süt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı margarin
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
1 paket vanilya
2-3 adet muz
hindistan cevizi

Yapılışı
  • Bir tencerenin içine süt, un, şekeri alıp çırpma teliyle karıştırmaya başlıyoruz. Kaynamaya başlayınca yağı ve vanilyayı ekliyoruz.1-2 dakika kaynatıp mikserle güzelce çırpıyoruz. 
  • Tepsinin içine hindistan cevizini döküp yayıyoruz. (tepsinin tamamı hindistan cevizi olucak) Pişen sıcak muhallebiyi tepsinin üzerine döküyoruz.
  • 1 paket krem şantiyi (2 poşet) 1 su bardağı süt ile çırpıyoruz. Soğuyan muhallebinin üstüne krem şantiyi yayıyoruz ve buzdolabına kaldırıyoruz. (buzdolabında ne kadar fazla kalırsa o kadar iyi rulo yapılır. Bir gün önceden bile yapabilirsiniz)
  • Buzdolabında uzun süre beklettikten sonra tepsiyi ilk önce enine kesiyoruz ortadan. Daha sonra boyuna 8-10 parçaya bölüyoruz. Bölünen parçaların her birine muz parçaları koyup sarıyoruz.
  • Servis yapacağımız tabağa diziyoruz. Afiyetle..

1 yorum: