Sayfalar

2 Temmuz 2014 Çarşamba

Beşamel Soslu Mantarlı Biftek


Ne kadar uzun zaman olmuş buraya birşeyler yazmayalı... Esra'ya blogu her dem taze tuttuğu için teşekkür, size de güzel hayırlı Ramazanlar olsun efendim :)
İftarlarınız için yapılışı oldukça sade, yemesi de bir o kadar lezzetli bir ana yemek tarifim var ;)

Malzemeler
bifteklik dilimlenmiş antrikot (7-8 parça)
sıvıyağ, tereyağı
400 gr mantar
limon, tuz
kaşar rendesi

beşamel sos için:  2 yemek kaşığı tereyağı (tepeleme)
                             2 su bardağı süt
                             2 yemek kaşığı un (tepeleme)
                             tuz, karabiber

Yapılışı

  • Etleri iyice kızdırılmış ve az miktarda sıvıyağ dökülmüş tavada arkalı önlü kızartıyoruz. Sadece renklerinin değişmesi bizim için yeterli. Sularının çıkmamasına özen gösteriyoruz. Kızaran etleri kapaklı bir tava ya da tencereye alarak üzerlerine tereyağı parçaları kondurup bir miktar da sıcak su ekleyerek kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. Arada pişme durumunu sürekli kontrol yapıyoruz. 
  • Mantarları doğrayıp limonlu ve tuzlu suda bir güzel haşlıyoruz. 
  • Unu tereyağında kavurup üzerine azar azar sütü ilave ederek tencerede çırpıcıyla sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Ben beşamel sosu biraz daha akıcı sevdiğim için süt ilave ediyorum, siz de burda keyfinize göre takılın gençler ;) Devamında kıvamını alınca tuzunu ve biberini ilave ediyoruz.
  • Bir fırın kabına etleri güzelce diziyoruz. Üzerlerine sanki karnıyarığa içini yerleştirir gibi önce mantarları, sonra da beşamel soslarını koyuyoruz. 
  • Son olarak da kaşar rendesiyle süsleyerek fırına veriyoruz. 200 derecede, üzeri kızarana kadar ;)
Afiyetler, şekerler....

2 yorum:

  1. Maşallah size Elif&Esra.Yaptıklarınız çok leziz ve estetik görünüyor.������������������ ����.

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ediyorum Melike hocam :)

    YanıtlaSil