Sayfalar

16 Temmuz 2014 Çarşamba

Çökertme Kebabı


İftar sofraları için sunumu şık, tadı enfes yapımı kolay çökertme kebabı.. Diğer ismiyle Bodrum kebabı..

Malzemeler

600 gr biftek
4-5 adet patates
1 soğan
tuz, karabiber
kekik, kimyon

Yapılışı
  • Patatesleri soyup, kibrit çöpü kalınlığında doğrayıp kızartıyoruz.
  • Biftekleri şeritler halinde kesip kısık ateşte  yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.Suyunun tamamını çekmeye yakın doğradığımız soğanları ekliyoruz. Etler tamamen pişince baharatlarını katıyoruz.
  • Servis tabağına ilk önce patatesleri yayıyoruz. Patateslerin üzerine yoğurt gezdiriyoruz ve en üste etlerimizi serpiştiriyoruz.
    Afiyetle ;)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder