Sayfalar

13 Temmuz 2014 Pazar

Misket Köfteli Kabak Beğendi

Kabak beğendili tavuk sote yapmak niyetiyle mutfağa girip tarifi kafama göre değiştirince ortaya çıkan enfes yemektir efendim kendisi :) 

whatsapp'ta lise grubumda benden bu yemeğin tarifini alan arkadaşlarımdan biri, bildiğiniz karnıyarık içini hazırlayıp kabak beğendinin üzerine onu servis etmiş. "harika oldu" dedi :) Al sana mutlu olma sebebi ;)

Malzemeler
Köftesi için:     300 gr kıyma
                        1 soğan
                        bayat ekmek içi
                        1 yumurta
                         tuz, karabiber, kimyon
                         tereyağı + salça (sos için)

Beğendisi için:    4 kabak
                          sıvıyağ (kabağı sotelemek için)
                          3 yemek kaşığı un
                          3 sb süt
                          3 yemek kaşığı tereyağı
                          kaşar peyniri rendesi 
                          tuz, karabiber

Yapılışı
  • Kabakları souyp rendeleyip, sıvıyağda suyunu çekene kadar soteliyoruz. 
  • 3 yemek kaşığı unu tereyağında kavuruyoruz. Üzerüne sütü yavaş yavaş ilave ediyoruz. Beğendiyi hiç ara vermeden sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Kaynamaya başladıktan birkaç dakika sonra sote kabakları ve birkaç dakika sonra da rende kaşarı katıyoruz. Tuz ve karabiber ilavesinden sonra kaşarlar iyice eriyince beğendi hazır ;)
  • Köfte malzmelerini bir güzel yoğurup misketten çok az daha irice yuvarlıyoruz ve kızartıyoruz. Kabak beğendinin üzerine servis etmeden önce bir tavada tereyağında kavurduğumuz salçanın içinde iki dk çeviriyoruz. 
          Afiyet bal şeker gençler ;)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder