Sayfalar

17 Temmuz 2014 Perşembe

Krem Şantili İrmik Tatlısı


İftar için hafif güzel bir tatlı ;)

Malzemeler
125 gr margarin
1 su bardağı irmik
1 su bardağı sıvıyağ
1/2 su bardağı yoğurt
1 yumurta
1 çorba kaşığı sirke
1 çimdik tuz
vanilya, kabartma tozu
aldığı kadar un

kenarlarını bulamak için;
irmik

şerbeti için;
3 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
birkaç damla limon suyu

üzeri için;
1 poşet krem şanti
1 su bardağı süt

Yapılışı
  • Şerbet malzemelerini bir tencereye koyup kaynatıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.
  • Hamur malzemelerini kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğuruyoruz. Hamurumuzu merdaneyle açıyoruz. Bardak yardımıyla yuvarlak parçalar elde ediyoruz. Elde ettiğimiz yuvarlak parçaların yarısının üzerine küçük kapak yardımıyla deliyoruz. Delik olan hamuru delik olmayan hamurun üzerine koyup elimizle düzeltiyoruz.
  • Dışını ve üstünü irmiğe bulayıp margarinlediğimiz tepsiye diziyoruz. 180 derecede üzeri hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz.
  • Fırından çıkınca üzerine soğumaya bıraktığımız şerbeti döküyoruz. Şerbeti tatlının tam olarak çekebilmesi için tatlıları biraz beklettikten sonra diğer taraflarını çeviriyoruz.
  • Şerbeti çeken tatlıları servis tabağına alıp ortasını hazırladığımız krem şantiyle süsleyip buzdolabına kaldırıyoruz. Yarım saat sonra servise hazır.
    Afiyet olsun ;)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder