Sayfalar

5 Temmuz 2014 Cumartesi

Ispanaklı Çanak Köfte


Malzemeler
500 gr kıyma
1 soğan
3-4 dilim ekmek içi
1 yumurta sarısı
tuz, kimyon, karabiber

içi için:
1 bağ ıspanak
1 paket krema
tuz

üzeri için: 
kaşar peyniri rendesi

Yapılışı
  • Kıymayı, soğan rendesini, robottan geçirdiğimiz ekmek içlerini, yumurta sarısını ve baharatları iyice yoğurup çanak şekli veriyoruz. 200 derecelik fırında biraz pişiriyoruz.
  • İyice yıkayıp doğradığımız ıspanakları da az miktardaki sıvıyağda kavuruyoruz. Çok az tuz ekliyoruz. (ıspanak çok tuz kaldırmayan bi sebze) Ispanaklar suyunu çekince krema ekliyoruz ve birkaç dakika kaynatıyoruz.
  • Pişen köftelerin içini ıspanakla doldurup üzerine kaşar rendesi serpiştirip tekrar fırına veriyoruz. Kaşarlar eriyene kadar pişiriyoruz.
    Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder