Malzemeler
500 gr kıyma
1 soğan
3-4 dilim ekmek içi
1 yumurta sarısı
tuz, kimyon, karabiber
içi için:
1 bağ ıspanak
1 paket krema
tuz
üzeri için:
kaşar peyniri rendesi
Yapılışı
- Kıymayı, soğan rendesini, robottan geçirdiğimiz ekmek içlerini, yumurta sarısını ve baharatları iyice yoğurup çanak şekli veriyoruz. 200 derecelik fırında biraz pişiriyoruz.
- İyice yıkayıp doğradığımız ıspanakları da az miktardaki sıvıyağda kavuruyoruz. Çok az tuz ekliyoruz. (ıspanak çok tuz kaldırmayan bi sebze) Ispanaklar suyunu çekince krema ekliyoruz ve birkaç dakika kaynatıyoruz.
- Pişen köftelerin içini ıspanakla doldurup üzerine kaşar rendesi serpiştirip tekrar fırına veriyoruz. Kaşarlar eriyene kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder