Sayfalar

25 Temmuz 2014 Cuma

Manisa Kebabı

Ramazan dolayısıyla kebaplara merak sardım. İftarlar için enfes bir yemek Manisa kebabı.. Hem sunumuyla hem tadıyla. Yalnız ben bir kaç ekleme ve çıkarma yaptım. Normal manisa kebabında kızartma ve bezelye olmuyordu. Bunların yerine küp küp doğranmış domates olması gerekiyordu. Ben ete kızartma yakıştırdığım için bu şekilde yaptım. Arzu edenler kızartmasız da yapabilirler.

Malzemeler

Yarım kilo kuşbaşı doğranmış dana eti
1 adet soğan
2 adet patates
3 adet havuç
1 su bardağı haşlanmış bezelye
2 yemek kaşığı salça
tuz

Krep için
2 su bardağı süt
1,5 su bardağı un
3 yumurta
2 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz

üzeri için
1 domates
Kaşar

Yapılışı
  • Patatesleri ve havucu küp küp doğrayıp kızartıyoruz. Bezelyeleri de haşlıyoruz.
  • Etleri ocağa alıp yüksek ateşte pişirmeye başlıyoruz. Suyunu bırakıp çektikten sonra kısık ateşte pişirmeye devam ediyoruz
  • Pişen etin üzerine yemeklik doğradığımız soğanları ekliyoruz ve tereyağı ekleyerek pişirmeye devam ediyoruz. Soğanlar pişince salçasını ekleyip soteliyoruz.
  • Etler tam olarak sotelenince kızartmalarımızı ve haşlanmış bezelyeleri etin içerisine ilave edip tuz  ekleyip ocaktan alıyoruz.
  • Krep için, un hariç tüm malzemeleri çırpıyoruz. Azar azar un ilave ederek akışkan bir hamur elde ediyoruz.
  • İyice ısınmış tavaya bir kepçe krep hamurundan döküp eğerek hamurun, tavanın her yerine ulaşmasını sağlıyoruz.
  • Pişince spatula yardımıyla çeviriyoruz. ( bu ölçüden ortalama 6-7 krep çıkıyor)
  • Her bir krebin ortasına etli harcımızdan koyup bohça şeklinde kapatıyoruz. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine çeviyoruz. Üzerine dilimlediğimiz domates parçasını ve bir dilim kaşar peyniri koyuyoruz.
  • 180 dereceli fırında kaşarlar kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Kaşarlar kızarınca fırından alıp servis yapıyoruz.
    Afiyetle..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder