Sayfalar

31 Ocak 2015 Cumartesi

Negrolu, Halleyli, Çokonatlı Herbişeyli Pasta :)


Misafirlerim için denediğim ve zevkle yediğimiz pastadır kendisi.. İçinde ne ararsanız ne severseniz var. Kalori bombası adeta :) Ama bi o kadar da güzel :) Beş dakikada hazırlanan enfes tadlardan..

Malzemeler

2 paket krem şanti
1 paket hanımeller çokodamlalı
1 paket hanımeller fındıklı
1 paket negro
4 adet halley
1 adet çokonat
1 adet metro
1 adet albeni
1 adet canga
1 su bardağı dövülmüş ceviz
süt

üzeri için;
tatlı sos

Yapılışı : 
  • 2 paket krem şantiyi üzerinde belirtilen süt miktarına göre hazırlıyoruz. Hazırladığımız şantinin içine küçük küçük parçalara ayırdığımız çikolataları ve ufaladığımız bisküvi parçalarını ekliyoruz. En son olarak da iri dövülmüş cevizleri ekliyoruz. İyice karıştırıyoruz.
  • Kelepçeli kalıbın içerisini streç filmle kaplıyoruz ki çıkarması kolay olsun. ( Baton kalıplarda kullanılabilir ) Kalıbın içerisine krem şantili harcı döküp üzerini de streç filmle sarıp buzluğa atıyoruz. (4-5 saat buzlukta donmasını bekliyoruz)
  • Buzlukta beklettiğimiz pastayı servis ederken üstteki streç filmi kaldırıp kalıbı ters çevirerek çıkarıyoruz. Üzerine 1 paket tatlı sosu 1 su bardağı sütle iyice çırparak döküyoruz. Dilimleyerek de servis ediyoruz. 
  • İçindeki bisküvileri ve çikolataları istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. Afiyetle :)

4 yorum:

  1. Süper bir tarif .........

    YanıtlaSil
  2. İç malzemeyi çayla misafirlere versen de doyarlarmış esracım :))

    YanıtlaSil
  3. haklısın ama bu şekilde bomba etkisi yaratıyor :) Ayrıca buzlukta da saklayıp ansızın gelen misafirlere ikram edilebilir ;)

    YanıtlaSil
  4. çok değişik bir tarifmiş deneyeceğim ama sadece çokonatla

    YanıtlaSil