Sayfalar

20 Ocak 2015 Salı

Sevil'in Yoğurtlu Patates'i


Geçen hafta Sevil ve Ertan'a misafir olduk. Sevil o kadar lezzetli yemekler yapmıştı ki hepsinin tadı damağımızda kaldı. O güne dair bize en farklı gelen  lezzet Gaziantep'e özgü olan "yoğurtlu patates" yemeğiydi. Tarifi hemen aldım tabiki :) Uygulamak da bugüne nasip oldu. Farklı lezzet arayanlar mutlaka denesin ;)

Malzemeler
500 gr kuşbaşı
1 su bardağı nohut
1 su bardağı bezelye
5 orta boy patates
3 su bardağı süzme yoğurt
1 adet yumurta
1/2 su bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı tereyağı
haspir, karabiber, tuz

Yapılışı
  • Kuşbaşı etlerimizi 6 bardak suyla pişirmeye başlıyoruz. Kaynamaya başlayınca çıkan köpükleri ara ara alıyoruz. 
  • Bezelyeleri ve geceden ıslattığımız nohutları etlerin üzerine ilave ediyoruz. Malzemeler yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam ediyoruz.
  • Pateteslerimizi soyup küp küp doğruyoruz. Daha sonra kaynayan etlerin üzerine ilave ediyoruz. Yaklaşık 20 dakika boyunca pişmesini bekliyoruz ve tuzunu atıyoruz.
  • Diğer tarafta yoğurdu, yumurta ve zeytinyağıyla hafif ateşte pişirmeye başlıyoruz. Burda sürekli karıştırmak önemli. Karıştırırken yoğurt üzerine yemeğin suyundan azar azar ilave ediyoruz. Pişen yoğurt kabarmaya başlayınca yemeğin üzerine yavaşça ilave ediyoruz. 1-2 dakika boyunca da karıştırmaya devam ediyoruz.
  • Son olarak üzerine kızdırılmış tereyağıyla birlikte haspir ve karabiber ekliyoruz.
    Afiyetle.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder