Sayfalar

1 Ocak 2015 Perşembe

Karnabahar Graten

Karnabahar severler olarak yapmaya doyamadığımız enfes bir lezzet. Hergün olsa hep yeriz cinsinden:) mutlaka deneyin.

Malzemeler

250 gr kıyma (isteğe göre)
1 soğan
1 adet orta boy karnabahar
1 adet yumurta
3 su bardağı süt
3 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı un
tuz, karabiber
1 su bardağı rendelenmiş kaşar

Yapılışı
  • Karnabaharları çiçeklerine ayırıp biraz diri kalacak şekilde haşlıyoruz. Haşladıktan sonra suyunu süzüp fırın tepsisine diziyoruz.
  • Soğanı  kıymayla birlikte kavuruyoruz ve karnabaharları bulunduğu tepsiye döküyoruz. (istenirse)
  • Derin bir kapta yumurtayı, sütü, unu, sıvıyağı, tuz ve karabiberi çırpıyoruz. Hazırladığımız bu harcı karnabaharların üzerine döküyoruz. 
  • 200 dereceli önceden ısıtılmış fırına veriyoruz. Yaklaşık 30 dakika pişiriyoruz. Üzerine rendelenmiş kaşar serpip, kaşarlar eriyinceye kadar fırında bırakıyoruz. Sıcak servis yapıyoruz. Afiyetle ;)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder