Malzemeler
250 gr kıyma (isteğe göre)
1 soğan
1 adet orta boy karnabahar
1 adet yumurta
3 su bardağı süt
3 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı un
tuz, karabiber
1 su bardağı rendelenmiş kaşar
Yapılışı
- Karnabaharları çiçeklerine ayırıp biraz diri kalacak şekilde haşlıyoruz. Haşladıktan sonra suyunu süzüp fırın tepsisine diziyoruz.
- Soğanı kıymayla birlikte kavuruyoruz ve karnabaharları bulunduğu tepsiye döküyoruz. (istenirse)
- Derin bir kapta yumurtayı, sütü, unu, sıvıyağı, tuz ve karabiberi çırpıyoruz. Hazırladığımız bu harcı karnabaharların üzerine döküyoruz.
- 200 dereceli önceden ısıtılmış fırına veriyoruz. Yaklaşık 30 dakika pişiriyoruz. Üzerine rendelenmiş kaşar serpip, kaşarlar eriyinceye kadar fırında bırakıyoruz. Sıcak servis yapıyoruz. Afiyetle ;)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder