Sayfalar

8 Mart 2018 Perşembe

Kıymalı Pide

İlk pide deneyimim.. Korkum sert bir hamur olmasıydı ancak öyle olmadı. Çok yumuşak bol harçlı güzel bir pide oldu.. Tarife buyrun ;)

Malzemeler
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı su
1 paket yaşmaya
1 yemek kaşığı şeker
4 yemek kaşığı sıvıyağ
5 su bardağı un
tuz

içi için;
1/  kilo kıyma   
3 soğan
3 domates
2 tane yeşil biber
2-3 diş sarımsak
maydanoz, karabiber
kimyon, kekik

üzeri için;
yumurta sarı    

Yapılışı
  • Derin bir kabın içerisine yaşmayayı, ılık sütü ve suyu alıyoruz. İçine şeker ilave ederek maya eriyinceye kadar karıştırıyoruz. Sonra yavaş yavaş diğer hamur malzemelerini ekleyip yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Mayalanması için bir saat bekliyoruz.
  • Soğanı ve biberleri rondodan geçirip bir kaba alıyoruz. Üzerine ince ince doğradığımız domatesleri, kıymayı, baharatları ve rendelediğimiz sarımsakları da ilave ediyoruz. 
  • Mayalanan hamurdan parçalar koparıp tezgah üzerine uzun pide şeklinde açıyoruz. Pidelerin iç harcını koyup hamurun kenarlarını içe doğru kıvırıyoruz. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz.
  • Pidelerin üzerine yumurta sarısürüp önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişiriyoruz.
  • Fırından çıktıktan sonra pidelerin üzerini bir bezle kapıyoruz ki  yumuşak kalsın..
    Afiyet bal şeker.
     

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder