Sayfalar

13 Haziran 2014 Cuma

Etli Güveç


İlk güveç denemem :)

Malzemeler
500gr kuşbaşı
2 soğan
2 patates
1 patlıcan
3 yeşil biber
3 domates
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
tuz, karabiber, kırmızıbiber

Yapılışı
  • Yemeklik doğradığımız soğanları sıvıyağda hafif kavurduktan sonra kuşbaşı etleri ilave ediyoruz. Etler suyunu çekene kadar kısık ateşte pişiriyoruz.
  • Domateslerin kabuklarını soyarak küp küp doğruyoruz. Patatesleri ve patlıcanları da aynı şekilde soyup küp küp doğruyoruz. 
  • Yeşil biberleri de ince ince doğrayıp suyunu çeken etlerin üzerine döküyoruz. Sonra patatesleri, patlıcanları ve domatesleri de üzerine ilave ediyoruz. Dövülmüş iki diş sarımsağı ve baharatları ilave etttikten sonra 1 su bardağı sıcak su ilave edip 5 dakika pişiriyoruz.
  • İyice karıştırdıktan sonra yemeğimizi güveç kaplarına pay ediyoruz. Salçayı sıcak suda ezip sebzelerin üzerine gelecek şekilde döküyoruz.
  • Güveçlerin üzerini alüminyum folyo ile kapatarak 160 dereceli fırında 45 dakika pişiriyoruz.
    Afiyetle ;)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder