Bu aralar iş yoğunluğundan yeni şeyler denemeye pek fırsat bulamıyorum. Ama bugün işten gelince Fidan'ın çokça methettiği kağıt kebabını denemeye karar verdim. Sonuç oldukça güzel oldu ;) Et ve kızartmanın birleşiminin zaten kötü olması beklenemez :) Mutlaka deneyin ;)
Bu akşam ki menü :
yoğurt çorbası
kağıt kebabı
sebzeli bulgur pilavı
pirinç pilavı (bulgur pilavı sevemeyen ben için)
ciğer tava
beyaz lahana sarması
cevizli kabak tatlısı
Kağıt Kebabı
Malzemeler500 gr dana kuşbaşı
1 su bardağı bezelye (haşlanmış)
2 domates
2 adet patates
2 adet havuç
1 çorba kaşığı salça
baharat , tuz
Yapılışı
- Eti suyunu çekene kadar kısık ateşte pişiriyoruz.Suyunu çektikten sonra salçasını katıp bir iki kez daha kısık ateşte çeviriyoruz.
- Patates ve havuçları soyup kuşbaşı doğrayıp kızartıyoruz. Etin üzerine bezelyeyle birlikte ilave ediyoruz. Onların üzerine kuşbaşı kesilen domatesleri ilave ediyoruz. Ateşin üzerindeyken 2 dakika çevirip altını kapatıyoruz. Son olarak tuzu ve baharatları ekliyoruz.
- Kesilmiş olarak satılan yağlı kağıtların her birini ikiye kesip ortasına etli harcı koyuyoruz ve istediğimiz şekli veriyoruz.
- 200 dereceli fırında 20-25 dakika pişiriyoruz.
Afiyetle..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder