Sayfalar

12 Kasım 2014 Çarşamba

Kağıt Kebabı


Bu aralar iş yoğunluğundan yeni şeyler denemeye pek fırsat bulamıyorum. Ama bugün işten gelince Fidan'ın çokça methettiği kağıt kebabını denemeye karar verdim. Sonuç oldukça güzel oldu ;) Et ve kızartmanın birleşiminin zaten kötü olması beklenemez :) Mutlaka deneyin ;)

Bu akşam ki menü :
yoğurt çorbası
kağıt kebabı
sebzeli bulgur pilavı
pirinç pilavı (bulgur pilavı sevemeyen ben için)
ciğer tava
beyaz lahana sarması
cevizli kabak tatlısı

Kağıt Kebabı

Malzemeler
500 gr dana kuşbaşı
1 su bardağı bezelye (haşlanmış)
2 domates
2 adet patates
2 adet havuç
1 çorba kaşığı salça
baharat , tuz


Yapılışı
  • Eti suyunu çekene kadar kısık ateşte pişiriyoruz.Suyunu çektikten sonra salçasını katıp bir iki kez daha kısık ateşte çeviriyoruz.
  • Patates ve havuçları soyup kuşbaşı doğrayıp kızartıyoruz. Etin üzerine bezelyeyle birlikte ilave ediyoruz. Onların üzerine kuşbaşı kesilen domatesleri ilave ediyoruz. Ateşin üzerindeyken 2 dakika çevirip altını kapatıyoruz. Son olarak tuzu ve baharatları ekliyoruz.
  • Kesilmiş olarak satılan yağlı kağıtların her birini ikiye kesip ortasına etli harcı koyuyoruz ve istediğimiz şekli veriyoruz.
  • 200 dereceli fırında 20-25 dakika pişiriyoruz.
    Afiyetle..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder