Sayfalar

18 Ekim 2014 Cumartesi

Galeta Unlu Patatesli Poğaça

Yeni poğaça denemeye devam :) Ağızda dağılan enfes bir poğaça..

Malzemeler
1 yumurta (akı üzeri için)
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
150 gr tereyağı veya margarin (oda sıcaklığında)
1,5 tatlı kaşığı tuz
kabartma tozu
aldığı kadar un

içi için;
3 patates
karabiber, kırmızıbiber, tuz

üzeri için;
1 yumurta akı
galeta unu

Yapılışı
  • Patateslerimizi haşlayıp püre haline getirip baharatları ekliyoruz.
  • Hamur için tüm malzemeleri karıştırıp kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıyoruz. Elimizle açıp iç harcını koyup yuvarlayıp, önce yumurta akına sonra galeta ununa batırıp yağlanmış tepsiye diziyoruz. 
  • 200 derecelik fırında üzeri pembeleşene kadar pişiriyoruz. 
  • Ağızda dağılan enfes poğaçalarımız hazır afiyetle.. ;)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder