Malzemeler
1 yumurta (akı üzeri için)
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
150 gr tereyağı veya margarin (oda sıcaklığında)
1,5 tatlı kaşığı tuz
kabartma tozu
aldığı kadar un
içi için;
3 patates
karabiber, kırmızıbiber, tuz
üzeri için;
1 yumurta akı
galeta unu
Yapılışı
- Patateslerimizi haşlayıp püre haline getirip baharatları ekliyoruz.
- Hamur için tüm malzemeleri karıştırıp kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıyoruz. Elimizle açıp iç harcını koyup yuvarlayıp, önce yumurta akına sonra galeta ununa batırıp yağlanmış tepsiye diziyoruz.
- 200 derecelik fırında üzeri pembeleşene kadar pişiriyoruz.
- Ağızda dağılan enfes poğaçalarımız hazır afiyetle.. ;)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder