Sayfalar

16 Ekim 2014 Perşembe

Akşam yemeği daveti ve "İmam Sarığı"


Hafta içi misafir ağırlamak çalışan bayanlar için gerçekten zor. İşten eve geldikten sonra yemek yetiştirme telaşına girsem de şükürler olsun ki yetiştirmeyi başardım. Üzerine yeni bir tatlı bile denedim. Tatlıyı mutlaka denemelisiniz :)

Menüdekiler
tarhana çorbası
yoğurtlu havuç ezme
soslu patlıcan
karnabahar kızartması
arpa şehriye pilavı
sultan kebabı
mevsim salata
vişne kompostosu
ıspanaklı rulo börek
imam sarığı

İmam Sarığı

 

Malzemeler
4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı kakao
1,5 su bardağı un
yarım su bardağı süt
kabartma tozu, vanilya

Kreması için;
3 su bardağı süt
1,5 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
yarım su bardağı toz şeker
1 yumurta sarısı
vanilya

üzeri için; 
100 gr bitter çikolata
krema

kenarları için;
hindistan cevizi

Yapılışı:
  • Yumurtayı ve şekeri güzelce çırpıyoruz ve diğer kek malzemelerini ekleyip karıştırıyoruz.
  • Fırın tepsisine yağlı kağıdı seriyoruz. Kek hamurunu yağlı kağıdın üzerine döküp önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında pişiriyoruz.
  • Krema için tüm malzemeleri pişiriyoruz.
  • Kek soğuduktan sonra keki su bardağı yardımıyla yuvarlak kesiyoruz.
  • Kestiğimiz kekin birini alıyoruz bir kaşık krema koyup üzerine bir başka kestiğimiz keki kapatıyoruz ve kenarlarına da krema sürüp hindistan cevizine buluyoruz.
  • Bir paket kremayı kaynama noktasına gelene kadar ısıtıyoruz. Isınan kremanın içerisine bitter çikolatayı ekliyoruz ve çikolata eriyene kadar karıştırıyoruz.
  • Hazırladığımız çikolatalı ganajı keklerin üzerine 1 er kaşık koyup yayıyoruz.
  • Tüm keklere aynı işlemleri uygulayıp 2-3 saat dinlendiriyoruz. Keklerimiz servise hazır afiyetle;)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder