Malzemeler
4 su bardağı un
2-3 çorba kaşığı sıvıyağ
yaş maya, tuz,
bir tatlı kaşığı şeker
aldığı kadar su
üzeri için; yumurta sarısı
içi için; peynir,
sucuk, kaşar
domates, patates ezmesi
Yapılışı
- Yaş mayayı ılık suda şekerle eritiyoruz. Eriyen mayayı geniş bir kaba alıp un, tuz ve sıvıyağ ekleyip güzelce yoğuruyoruz. Çok yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Hamurumuzu 30 dakika dinlendiriyoruz.
- Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp parmağımızla ortasına çukur açıyoruz. İçine isteğe göre sucuk, kaşar, peynir koyuyoruz. Kenarlarına yumurta sarısı sürüp 200 derecelik fırına veriyoruz.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder