Sayfalar

19 Nisan 2015 Pazar

Portakallı Lorlu Kurabiye


Çomçok kurabiye seven biri olarak en bi sevdiğimdir kendileri :) Şuana kadar kendilerini yiyip de tarifini istemeyen yok. Ağızda mis gibi dağılan lor tadını hissetmediğiniz portakal aromasının yoğun olduğu enfes birşey. Sırf bu kurabiye için kışın Elif'le buzluğumuzu küp küp doğranmış portakal kabuklarıyla doldururuz. Denedikten sonra sizin de yapacağınızdan şüphem yok :)  Israrla deneyiniz.  Afiyetle :)

Malzemeler
4 portakal kabuğu
250 gr. lor peyniri
250 gr tereyağı/margarin (oda sıcaklığı)
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı şeker
kabartma tozu, vanilya
aldığı kadar un

üzeri için:
pudra şekeri

Yapılışı
  • Portakal kabuklarını küp küp doğruyoruz. Her seferinde suyunu değiştirerek 3 kere kaynatıyoruz. Sonra 1 su bardağı su ve 1 su bardağı şeker ile kaynatıyoruz. Suyunu çekince altını kapatıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.
  • Portakal kabukları soğuyunca lor peynirini ilave ediyoruz. (Bim'de ki lor peyniri tercih edilir. En güzel tad onunla oluyor)
  • Hamur malzemelerini derin bir kapta yoğuruyoruz. Yoğurduğumuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıyoruz. Yuvarlak yapıp içine lorlu karışımdan koyup kapatıp yuvarlak şekil veriyoruz. Üstü pembeleşinceye kadar pişiriyoruz. 
  • Fırından çıkan kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serperek servis yapıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder