Sayfalar

20 Mart 2015 Cuma

Yufka Çanağında Nohut Salatası

O kadar yoğun günler geçiriyorum ki evde yeni birşeyler denemeye fırsatım kalmıyor bu aralar. Olsun. Yoğunluk candır herzaman :) Bu hafta sonu "can dostum güzel insan" Sevde'mdeydik. Sevde'nin bende yeri herzaman  farklıdır. Geçmişimiz lise sıralarına dayanır ve ömrümüz yettiğince yanyana duracağız inş :) Sevde'ye gittiğimizde yine bize o kadar güzel şeyler hazırlamıştı ki yemelere doyamadık :) Özellikle hem görsel hem de tad olarak doyurucu olan nohut salatasını.. 

Malzemeler
3-4 su bardağı haşlanmış nohut
konserve kırmızı biber
maydanoz
dereotu
mısır
kornişon turşu
yeşil soğan
tuz, zeytinyağı
limon, nar ekşisi

çanak için;
2 adet yufka (yaklaşık 12-13 adet çıkıyor)

Yapılışı
  • İlk önce yufkaları üst üste koyuyoruz. Orta boy kasenin ağız kısmıyla şekli belirleyip yuvarlak bir şekilde kesiyoruz.
  • Kestiğimiz yufkaları iki kat olarak kızgın ve bol yağa düzgünce koyuyoruz. Hemen kepçeyle tam ortasına bastırıyoruz. Kızarana kadar da kepçeyi kaldırmıyoruz. Diğer yufkaları da aynı şekilde kızartıyoruz.
  • Derin bir kabın içerisine haşlanmış nohutları, mısırı,  küçük küçük doğradığımız turşuları, kırmızı biberi, yeşil soğanı, ince ince kıyılmış dereotu ve maydanozu alıyoruz. Daha sonra nar ekşisi, limon, tuz ve zeytinyağından oluşan sosu üzerine döküyoruz.
  • İyice karıştırdıktan sonra yufka çanaklarının içini dolduruyoruz.
    Afiyetle ;)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder