Sayfalar

16 Aralık 2015 Çarşamba

Elmalı Milföy

Malzemeler
2 adet elma
7-8 yaprak milföy
3 çorba kaşığı şeker
1/2 su bardağı dövülmüş fındık
tarçın, pudra şekeri

Yapılışı
  • Elmaları soyup rendeliyoruz. 3 çorba kaşığı şekeri ilave edip bir tencerede pişirmeye başlıyoruz. Elmalar suyunu çekince altını kapatıyoruz. Soğuyunca dövülmüş fındıkları ve tarçını ilave ediyoruz.
  • Milföy yaprağının üzerine elmalı harçtan koyup, milföyü kapatıyoruz. Üzerine bıçak yardımıyla çizikler atıyoruz. 180 dereceli fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
  • Pişen milföylerin üzerine pudra şekeri serpip servis yapıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder