Sayfalar

7 Aralık 2015 Pazartesi

Vişneli İrmik Tatlısı

Çok mu çok hafif bir tatlı..

Malzemeler
7 çorba kaşığı irmik (dolu dolu)
9 çorba kaşığı şeker
1 lt süt
vanilya

üzeri için
1 çay bardağı şeker
400 gr vişne
2 çorba kaşığı nişasta
1 çay bardağı su

Yapılışı
  • Derin bir tencerenin içine süt, şeker ve irmiği alıp iyice karıştırıyoruz. Orta ateşte pişiriyoruz. Piştikten sonra vanilya katıp iyice karıştırıyoruz. Geniş bir tepsiye döküyoruz veya porsiyonluk kaselere de dökebiliriz.
  • Küçük bir tencereye 1 çay bardağı suyu döküp  içine vişneleri alıyoruz. 1 çay bardağı şekeri de ilave edip pişirmeye başlıyoruz. Kaynayınca 2 çorba kaşığı nişastayı, su bardağının içine koyup, su bardağının yarısını suyla dolduruyoruz. İyice karıştırıyoruz. Nişasta ezilince azar azar vişnelerin üzerine döküyoruz.
  • Muhallebi kıvamına gelinceye kadar bir iki dakika kısık ateşte karıştırıyoruz. İrmikli tatlımız soğuyunca üzerine vişneli marmelatı döküp servis yapıyoruz.
    Afiyetle.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder