Sayfalar

17 Kasım 2015 Salı

Kıymalı Karnabahar Yemeği

Bu mevsimde en sevdiğimiz sebze karnabahar :) Karnabaharlı tariflerim devam edecek. Buyrun tarife:)

Malzemeler
1 orta boy karnabahar
300 gr kıyma
1 soğan
2 patates
2 havuç
salça, tuz, karabiber

Yapılışı
  • Karnabaharları çiçeklerinden ayırıp iyice yıkıyoruz.
  • Soğanı, havucu, patatesleri soyuyoruz. Soğanları ince ince doğruyoruz. Tencereye biraz sıvıyağ döküyoruz ve üzerine soğanları ekliyoruz. Bir iki çevirdikten sonra küp küp doğradığımız havuçları ilave ediyoruz.Biraz pişirdikten sonra kıymayı ekliyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz.
  • Kıymalar kavrulduktan sonra küp küp doğradığımız patatesleri ilave ediyoruz. ( isterseniz patates ilavesi yapmayabilirsiniz de ) 1 yemek kaşığı salçayı tencereye ilave ediyoruz. İyice karıştırıyoruz.
  • Çiçeklerine ayırdığımız karnabaharı tencereye ilave edip üzerine sıcak su ilave ediyoruz.  (sıcak su karnabaharların üzerine gelsin) Tuz ve baharat ekleyerek orta ateşte karnabaharlar yumuşayana kadar pişiriyoruz.
    Afiyetle.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder