Sayfalar

17 Haziran 2017 Cumartesi

Çikolatalı Pasta

Ramazan öncesi bende yapılan son gün'ümden :)

Malzemeler
keki için;
3 yumurta
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı süt
1/2 çay bardağı sıvıyağ
2.5 su bardağı un
3 yemek kaşığı kakao
vanilya, kabartma tozu

keki ıslatmak için;
1.5 su bardağı süt

krema ;
2 poşet krem şanti
1 su bardağı süt
100 gr labne
2 yemek kaşığı kahvaltılık çikolata

üzeri için;
file antep fıstığı,
siyah ve beyaz çikolata rendesi

Yapılışı
  • Yumurta ve şekeri çırpıyoruz. Ardından tüm kek malzemelerini katıp çırpıyoruz. 
  • Yağlı kağıt serdiğimiz kelepçeli kalıba kek harcını döküyoruz. (Ben kalıbın kenarlarını margarinle yağladım)
  • 180 dereceli fırında pişiriyoruz.
  • Fırından çıktıktan 5 dakika sonra soğuk sütü kekin üzerine döküyoruz. (Kekin düzgün olması için kabarmış kısımlarını kesiyoruz)
  • Krema için; krem şantiyi, süt ve labneyi iyice çırpıyoruz. Hazırladığımız krema karışımını ikiye bölüp iki ayrı kaba alıyoruz. Bir tanesine iki yemek kaşığı çikolata ekleyip tekrar çırpıyoruz.
  • Kekin üzerine ilk önce çikolatalı kremayı daha sonra beyaz kremayı sürüyoruz. ( kremaların karışmaması için çikolatalı kremayı sürdükten sonra buzdolabında bekletin veya çikolatalı kremanın üzerine beyaz kremayı sıkın)
  • Üzerini istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz ben antep fıstığı ve çikolata rendesi kullandım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder