Sayfalar

10 Haziran 2017 Cumartesi

Patates Çanağında Tavuk Sote

Uzun aralar veriyorum bu aralar sebebi malum :) Ela'ya yetişmek zor. Birbirimize alışma evresini çoktan geçtik ama yeme problemleri hala tavan :)
Gelelim tarife. Özellikle Ramazan ayında iftar davetlerinde porsiyon olarak sunabileceğiniz güzel bi ana yemek. Tarif nerminin enfes mutfağından ;)

Malzemeler
Tavuk sote (yarım kilo)
1 soğan
2 yeşil biber
3 kırmızı biber
tuz, karabiber
1 yemek kaşığı salça (domates sosu da olur)
5 patates

üzeri için;
kaşar peyniri

Yapılışı
  • Tencerenin içine tavukları, ince doğranmış soğan ve biberleri alıp zeytinyağında kavuruyoruz. Üzerine tuz ve karabiber ekleyip kapağını kapatıyoruz. Suyunu çekince salça ilave edip birkaç dakika daha pişiriyoruz
  • Patatesleri soyup içini oyuyoruz. (nekadar iyi oyulursa okadar güzel) Kızgın yağda patatesleri kızartıyoruz. 
  • Kızartılan patatesleri tepsiye alıp içine tavuk soteleri koyuyoruz. 
  • Tepsinin üzerini yağlı kağıtla kapatıp önceden ısıtılmış 190 dereceli fırında 35 dakika pişiriyoruz. Daha sonra yağlı kağıdı kaldırıp her bir patatesin üzerine kaşar dilimi koyuyoruz.
  • Son olarak yağlı kağıdı tekrar kapatıp bi 10 dakika daha pişiriyoruz. Kaşarlar eriyince çıkarıp servis yapıyoruz.
    Afiyetle şekerler.

1 yorum:

  1. yaptıgınız tarifi, sizden başka anlayan oldu mu! bakın bi

    YanıtlaSil