Sayfalar

12 Mayıs 2019 Pazar

İç Pilav


Yeni bir yemek deneyeceğim zaman önce bir sürü tarif okuyorum. Bazılarını eleyip beğendiğim tariflerin malzeme listelerini karşılıklı olarak yazıp hangisi diğerinden faklı olarak neyi ne kadar kullanmış mutlaka bakıyorum. Sonunda da biraz ondan, biraz bundan, biraz benden ortaya karışık zevke göre bir tarif çıkıyor. Tabi tatlılarda vs bunu pek yapamazsınız, aksine onlarda ölçü malzeme çok önemli, ben kesinlikle tatlıcı olmadığım için rahat konuşabiliyorum :) 
İç pilavı da birçok farklı, bir sürü değişiklikle yapabilirsiniz, ister minik minik ciğerli, isterseniz kuşbaşı etli ya da tavuklu da deneyebilirsiniz. Hepsi birbirinden güzel oluyor. 
Ama illa ki o pilavın tadını almak için sadesi, en makbulü :)

Ana yemeğiniz ne olursa olsun yanına yakışacak nefis bir pilav. Sofrayı bir üst segmente çıkarırsınız, uzun bir süre sade pilav aklınıza gelmez :)

               

Malzemeler
2 sb pirinç
1 orta boy soğan
bolca tereyağı
dolmalık fıstık
kuş üzümü
yeni bahar
tarçın
tuz, karabiber

Yapılışı
  • Önce pirincinizi tercihen ılık ya da hafif sıcak suya yatırın. En az bi yarım saat ıslansın. 
  • O sırada soğanınızı gerçekten minik minik doğrayın. Tavada bol tereyağıyla kavurmaya başlayın. Daha soğanlar tam ölmeden dolmalık fıstıkları ekleyin. Fıstıklar ve soğanlar kavrulana kadar çevirin.
  • Kavurma işlemi bitince ıslanan ve süzdüğünüz ve güzelce yıkadığınız pirinci tencereye ekleyin. Tuzunu katıp güzelce kavurun. 
  • 1'e 1,5 ölçüsünde sıcak suyunuzu (Et suyu olursa aliyyü'l-âlâ olur) ekleyin. Kuş üzümünü ve miktarları keyfinize kalmış baharatlarını da katın. Baharat konusunda elinizi korkak alıştırmayın :)
  • Bir iki çevirip 1 dakika kadar yüksek ateşte ve ağzı açık kaldıktan sonra altını kısın ve kapağını kapatın. 
  • Kulağınız pilavda olsun, suyunu çekince tencerenin ağzına kağıt havlu kapatıp demlenmeye bırakın.
  • Fındık, fıstık, badem ve de farklı kuruyemişlerle servisinizi güzelleştirebilirsiniz. 

Afiyetler olsun.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder